5 motive să investiți în imobiliare | RE/MAX
Piața investițiilor este dificilă în realitatea noastră. Nu știm efectiv în ce să investim (sau nu) banii. Ce riscăm și de ce ar trebui să ne ferim – iată doar două dintre dileme care pot provoca o dificultate în luarea deciziilor. Prin urmare, pentru a vă ajuta să înțelegeți de ce și pentru ce trebuie să investiți în bunuri imobiliare, am decis să analizăm în acest articol 5 motive pertinente.
Investiția în imobiliare este o acțiune deloc ușoară, dar care în timp nu-și pierde aproape niciodată valoarea, ci dimpotrivă aceasta sporește considerabil.
Este una dintre cele mai stabile investiții existente
Comparativ cu piața valutară sau cea a criptomonedelor, cu cea a automobilelor sau a produselor de lux, piața imobiliară este una dintre cele mai rezistente. Să analizăm retrospectiv evoluția ofertelor cu apartamente de vânzare disponibile pe piață. După cum puteți observa, scurtele perioade de stagnare au durat doar câteva luni, la începutul pandemiei și la începutul războiului din țara vecină. În rest, piața imobiliarelor a înregistrat o dinamică ascendentă a prețurilor. Procedura complicată de eliberare a autorizațiilor de construcție în Chișinău, scumpirea materialelor de construcție, scumpirea forței de muncă, inflația, reducerea volumului lucrărilor de construcții, reducerea numărului de locuințe date în exploatare, micșorarea esențială a numărului proiectelor imobiliare noi sunt indici care arată că prețul la imobile nu va scădea și respectiv investiția în imobiliare devine una nu doar stabilă dar și sigură, indiferent dacă se observă la moment o perioadă de corecție a prețurilor la imobile.
Valoarea adăugată a unui bun imobiliar este în continuă creștere
Dacă vreți să procurați un imobil, de exemplu din numărul ofertelor cu case de vânzare, atunci trebuie să știți că acestea doar vor continua să-și sporească valoarea, în timp. Aici formula este simplă, în cazul caselor pe pământ, se scumpește nu numai locuința, dar și terenul, iar cînd pe parcurs se dezvoltă în apropiere infrastructura (apare un supermarket, magazin, restaurant, cafenea, farmacie, școală, grădiniță, fitness club, etc.), atunci valoarea adăugată a investiției în acest imobil este în continuă creștere.
Bunul imobiliar poate fi utilizat în diverse scopuri
Diferența dintre un imobil și orice alt bun din patrimoniu este că primul poate fi folosit în orice scop. Fie că locuiți cu familia, îl dați în chirie sau îl transformați în locație a unei afaceri. Respectiv, aveți posibilitatea de a vă obține banii investiți înapoi și să aveți o sursă de venit pasiv regulat.
Bunul imobiliar poate servi ca garanție bancară pentru o investiție ulterioară
Dacă aveți o afacere în care vreți să investiți, atunci puteți utiliza bunul imobiliar ca o garanție bancară, ceea ce vă asigură să accesați un împrumut mai ușor. În caz că spațiul se dă în chirie, atunci sursele provenite din chiria acestuia pot servi suplimentar pentru bancă ca sursă garantată de achitare a obligațiunilor creditare.
Ai un viitor asigurat
În Republica Moldova siguranța zilei de mâine e un termen relativ neclar, iar procurarea unui bun imobiliar poate fi o garanție pentru pensie sau bătrânețe, garanție care nu este afectată de inflație, furt sau alte riscuri. Vrei să cumperi o casă sau un apartament, dar nu știi de unde să începi? Alege să colaborezi cu o agenție internațională lider mondial în imobiliare. RE/MAX te ajută să-ți găsești imobilul potrivit pentru investiția sigură!